Proiect P.O.C.U.

Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
DESCARCĂ AICI_Modele Formulare necesare
Procedură achiziții prin proiect POCU
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Noi în mass media, 1 Iunie 2021:
Lecții interactive despre alimentație și nutriție,
la Facultatea de Știință și Ingineria Alimentelor din Galați
    Elevii din anii terminali de la liceele din sud-estul țării au fost invitați în această săptămână să viziteze laboratoarele în care este concepută alimentația viitorului.
    Au făcut experimente și au participat la jocuri desfășurate în stația de carne, cea de lactate și, spre amuzamentul lor, cea de producere a berii.
    Elevii din clasele a 11-a și a 12-a s-au arătat interesați cel mai mult de echipamentele din mini-fabrică de bere, instalată într-un laborator al facultății. Au putut să pună întrebări despre cea mai comercializată băutură din România și să parcurgă toate etapele, de la identificarea ingredientelor și până la faza de ambalare a produsului.
    Elevă: „O grămadă de utilaje foarte interesante și modul de preparare interesant și complex chiar și chiar a fost o experiență foarte frumoasă.”
    În cadrul aceleiași facultăți, elevii au văzut stația de produse lactate, dar, din cauza condițiilor sanitare speciale, nu au putut să lucreze efectiv cu alimentele. Au fost impresionați, în schimb, să afle că unele dintre produsele inventate la Galați au fost premiate la cele mai mari saloane de gastronomie din lume și au ajuns apoi pe rafturile magazinelor.
    Prof. Nicoleta Stănciuc, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Galați: „Elevii se vor familiariza cu alimentul, alimentația, tehnologia și cu rolul pe care practica îl are în formarea inginerului de industruie alimentară. Au activități în care vor vizita, vor fi implicați în activități practice.”
    Programul, care urmărește atragerea de noi specialiști în industrie alimentară, li se adresează elevilor de la liceele de specialitate din zona de sud-est a țării, inclusiv din mediul rural. Și, cum mai e foarte puțin timp până la prima sesiune de admitere, facultățile din toată țara se întrec în proiecte menite să atragă studenți.
Școala de vară de la Universitatea Dunărea de Jos în jurnalul ProTv