Concursuri

CONCURS
IDEI DE AFACERI
    Cultivarea competențelor antreprenoriale la elevi este o preocupare constantă la Liceul Economic ”Virgil Madgearu” Constanța.
    Educarea elevilor în spirit antreprenorial, începe de la vârste mici, încă din clasa a X-a curriculum-ul național include Planul de afaceri.
    În data de 13.02.2024, elevii claselor a X-a C și a X-a E au participat la un concurs de Idei de afaceri.

    Activitatea coordonată de prof. Bucur Viorica, a adunat laolaltă elevi ai claselor a X-a, a XII-a E – a căror experiență în activitatea firmelor de exercițiu a fost valorificată în comisia de evaluare, realizându-se astfel o evaluare colegială – diriginți ai claselor participante: prof. Vlas Elena Claudia și prof. Milea Monica, dar și directorului liceului prof. Filip Adela Cristina.
 

Nu doar individual ci și în echipă, elevii clasei a XI-a B, specializarea administrativ, și-au adunat resursele și au fost răsplătiți pe măsura efortului lor.
Concursul “Academician Cristofor Simionescu” este trecut la pozitia 128 in lista MEN. Acesta creează o atmosferă competitivă, care permite descoperirea și promovarea tinerilor elevi pasionați de chimie aplicată în inginerie chimică și în protecția mediului.
CONCURS INNOVATION CAMP
28.10.2023
Elevi participanți
Andrei Neagu, Patricia Stroie, Andreea Diaconu, Anamaria Blendea, Cristina Filip, Miruna Stroie
            Din dorința de a pune teoria în practică și de a-și dezvolta competențele dobândite la orele de curs în cadrul modulelor „Protecția consumatorului și a mediului”, „Educație antreprenorială”, „Calitatea produselor și serviciilor”, „Marketingul afacerilor”, „Etică și comportament profesional”, elevii Liceului Economic „Virgil Madgearu”, din clasa a XI-a B, îndrumați de prof. ec. Camelia-Isabela Marcu, au dat curs invitanției echipei Junior Achievement Romania, de a se alătura altor participanți la concursul Innovation Camp, lucrând în echipe cu elevi de la liceele tehnologice și teoretice din Constanța si anume: Liceul Energetic, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, Liceul Tehnologic “Gheorghe Duca“, Colegiul Comercial „Carol I”, Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Decebal”.

          Elevii au participat cu entuziasm la evenimentul ce s-a desfășurat în această sâmbătă, la Universitatea Ovidius, în incinta Facultății de Științe Economice, în data de 28 octombrie, în intervalul orar 09:45-15:00, organizat de către Junior Achievement Romănia în parteneriat cu Primăria Constanța și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanța.

          În cadrul workshopu-ului, sarcina echipelor a fost de a identifica soluții viabile pentru a rezolva problema traficului aglomerat în Constanța, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și de a promova alternativele ecologice în vederea integrării lor într-un plan de proiect de îmbunătățire a traficului și mobilității urbane care să se reflecte în calitatea vieții locuitorilor, principalii beneficiari ai unui mediu urban sustenabil și care ar putea trasforma Constanța într-un „oraș inteligent”, prietenos cu pietonii și bicicliștii.

          Au fost premiate echipele care au prezentat cele mai bune idei inovatoare, elevii dovedind că sunt creativi  în urma cunoștințelor teoretice și a experienței acumulate. Așadar, într-o zi plină de idei inovatoare trei echipe, dintre cele nouă participante, au fost premiate printre care și elevii liceului nostru. Mai multe imagini de la concurs puteți vedea AICI
          Felicitări tuturor elevilor pasionați de lumea afacerilor care au înțeles că lucrănd în echipe pot deprinde multe abilități de leadership, management și comunicare eficientă în viața personală și profesională, dezvoltănd astfel relații armonioase și o atitudine antreprenorială pentru a face față presiunii schimbărilor mediului înconjurător, prin receptivitate, agilitate și adaptabilitate.
Mulțumim organizatorilor!

     Într-o zi de sărbătoare internațională a mediului înconjurător, pe 22 aprilie 2023, două echipe de elevi din clasa a X-a, au participat la Concursul Naţional de Idei şi Proiecte în domeniul Protecției Mediului: „Educaţia ecologică salvează mediul – EcoSmarTim” (ediţia a VII-a desfășurată on-line) în cadrul manifestării Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău! (ediția a X-a), organizat de Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara.
     Concursul a reunit elevi, studenți și cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar într-o ediție inedită, desfășurată on-line într-o perioadă de schimbări interne și internaționale istorice la nivel educațional, social și economic, dar în același timp, într-o o zi de sensibilizare a populației și factorilor de decizie cu privire la problemele legate de poluare.
      Au participat elevii Anamaria Blendea, Cristina Alexandra Filip, Octavian Coiciu și Andrei Mardare, coordonați fiind de prof. ec. Camelia-Isabela Marcu, în preocupările lor pentru protecția mediului înconjurător și a resurselor naturale, pentru identificarea și valorificare surselor de energie verde.
Simpozion AquaSensTim ’23 – APA – ESENȚA VIEȚII
22 martie 2023 – Ziua Mondială a Apei în cadrul Simpozionului on-line APA – ESENȚA VIEȚII (AquaSensTim) – ediția a III-a.
PREMIUL III
     În cadrul manifestării organizate la Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, Universitatea Politehnica Timişoara, echipa formată din elevii Elizabeta Grigoraș și Iosif Ștefănuț, a obținut PREMIUL III, cu lucrarea intitulată Știința și tehnica în accelerarea schimbărilor pentru purificarea APEI, coordonaţi fiind de către prof. ec. Camelia-Isabela Marcu.
     Evenimentul își propune să atragă atenția asupra importanței schimbării modului în care ne raportăm la apă ca esență a vieții în contextul provocărilor datorate schimbărilor climatice. Tematica simpozionului este inspirată de mesajul transmis de Organizația Națiunilor Unite pentru Ziua Mondială a Apei 2023 – Accelerating Change și de proiectul care se derulează în cadrul Centrului Comun de Cercetare a Comisiei Europene “The gems” of water (“Nestematele” apei), și se adresează tuturor celor interesați de stimularea interesului și responsabilității pentru protejarea și conservarea resurselor noastre de apă.

      Astăzi, 25 martie 2202, s-a desfășurat  la Liceul Economic „Virgil Madgearu” Constanța  Concursul Național „Alege! Este Dreptul Tău”ediția 2022, faza pe liceu, organizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în parteneriat cu Ministerul Educației.
      Elevul Vișan Iulian Francesco din clasa a XI- C a obținut media 8,50 calificându-se la faza județeană. Elevul a fost coordonat de doamna profesor  Bică Mirela Anișoara.