KA 229 – „UNDERSTANDING BLUE GROWTH STRATEGY”

Procedura de selecție a grupului țintă_2021

Rezultatele selecției elevilor și cadrelor didactice care vor participa la proiectul „Understanding Blue Growth Strategy”

Rezultat selectie grup tinta proiect Erasmus

             În perioada 18-22 noiembrie 2019 Liceul Economic „Virgil Madgearu” Constanţa a participat la prima întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ „Understanding Blue Growth Strategy” care s-a desfăşurat la Riposto în Italia.

       Ţările participante au fost ţările partenere în proiect: România, Turcia, Italia, Polonia. Tema primei vizite din cadrul proiectului a fost „Blue Jobs”. Pentru realizarea obiectivelor, elevii participanţi au participat la activităţi aplicative şi au vizitat companii în care angajaţii valorifică abilităţi şi competenţe ce au legătură cu domeniul marin.

       Activităţile în care au fost implicaţi elevii participanţi din ţările partenere au fost:
-prezentări realizate de elevii din Italia privind activităţi practice derulate pe iahturi de lux în timpul perioadelor de practică;
-navigaţie cu ambarcaţiuni ale Ligii navale din Riposto;
-activităţi de simulare a unor manevre de navigaţie – la simulator ECDIS (Electronic Chart Display and Information System);
-vizitarea companiei Elettra Tlc spa, care se ocupă de instalarea şi mentenanţa cablurilor subacvatice de comunicaţie în Marea Mediterană;
-vizitarea Institutului Naţional de Fizică Nucleară în care elevii au primit explicaţii privind studierea şi cercetarea astronomiei cu ajutorul energiei neutronilor;
-vizite la piaţa de peşte;
-vizită la ferma de crustacee Yabby;
-activitate practică de utilizare a elementelor din fizică în viaţa cotidiană;
-vizitarea unui sat de pescari Acitrezza şi familiarizarea cu îndeletniciri specifice: pescuit, împletirea plaselor de prins peşte;
-conferinţa Sea E-Motion.
        Unul dintre obiectivele acestei prime vizite a fost crearea şi adoptarea logo-ului proiectului.  Delegaţia României a prezentat 4 propuneri de logo, iar în urma votului dat de participanţi în două tururi una dintre propunerile ţării noastre a fost adoptată.

    

   
    Miercuri, 04.12.2019, la sediul Liceului Economic “Virgil Madgearu” Constanţa a avut loc diseminarea vizitei 1 RIPOSTO – ITALIA (18-22.12.2019) din cadrul proiectului Erasmus+ “Understanding Blue Growth Strategy”.
 
    La eveniment au participat elevi ai liceului din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a, părinţi, profesori, reprezentanţi mass-media locală.
 
    Elevii participanţi la vizita cu tema “Blue Jobs” au prezentat obiectivele vizitei şi activităţile prin care aceste obiective au fost atinse, împărtăşind colegilor experienţa inedită trăită alături de elevi din Italia – ţara gazdă, Polonia şi Turcia.

                                                                     

       În perioada 09-13.03 2020 trebuia să se desfăşoare vizita C2 în cadrul proiectului „Understandig Blue Growth Strategy” la Gdansk, în Polonia, cu tema „Underwater Mining & Sea and Maritime heritage”.
       Datorită condiţiilor impuse de răspândirea Coronavirus în spaţiul european, vizita a fost amânată de partenerul gazdă la o dată ce va fi stabilită ulterior.

Comunicatul coordonatorului de proiect

ISTITUTO D’ISTRUZIONE SUPERIORE ISISS ITN-ITG-IPS-ITC, Riposto (Ct) Italia,  împreună cu LICEUL ECONOMIC „VIRGIL MADGEARU” Constanţa, Romania
organizează conferinţa on-line, SEA WATER, în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ “UNDERSTANDING BLUE GROWTH STRATEGY”, joi, 14.05.2020, ora 12, via Google Meet. 
Prof. coordonator Viorica Bucur  
        

Rulează videoul
Rulează videoul

Rulează videoul

Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul
Rulează videoul

Rulează videoul

Rulează videoul