Concursuri

Simpozion AquaSensTim ’23 – APA – ESENȚA VIEȚII
22 martie 2023 – Ziua Mondială a Apei în cadrul Simpozionului on-line APA – ESENȚA VIEȚII (AquaSensTim) – ediția a III-a.
PREMIUL III
     În cadrul manifestării organizate la Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, Universitatea Politehnica Timişoara, echipa formată din elevii Elizabeta Grigoraș și Iosif Ștefănuț, a obținut PREMIUL III, cu lucrarea intitulată Știința și tehnica în accelerarea schimbărilor pentru purificarea APEI, coordonaţi fiind de către prof. ec. Camelia-Isabela Marcu.
     Evenimentul își propune să atragă atenția asupra importanței schimbării modului în care ne raportăm la apă ca esență a vieții în contextul provocărilor datorate schimbărilor climatice. Tematica simpozionului este inspirată de mesajul transmis de Organizația Națiunilor Unite pentru Ziua Mondială a Apei 2023 – Accelerating Change și de proiectul care se derulează în cadrul Centrului Comun de Cercetare a Comisiei Europene “The gems” of water (“Nestematele” apei), și se adresează tuturor celor interesați de stimularea interesului și responsabilității pentru protejarea și conservarea resurselor noastre de apă.

      Astăzi, 25 martie 2202, s-a desfășurat  la Liceul Economic „Virgil Madgearu” Constanța  Concursul Național „Alege! Este Dreptul Tău”ediția 2022, faza pe liceu, organizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în parteneriat cu Ministerul Educației.
      Elevul Vișan Iulian Francesco din clasa a XI- C a obținut media 8,50 calificându-se la faza județeană. Elevul a fost coordonat de doamna profesor  Bică Mirela Anișoara.